maandag 19 januari 2015

Kraambezoek

Vorige week ging ik voor het eerst in mijn leven op kraambezoek zonder kado. Het was van tevoren zo bedacht,  maar het voelde toch wat vreemd...
Ik wilde moeder (en vader) van de baby,  een meisje in dit geval,  zelf laten kiezen welke kleuren en welke maat hun kraamkado zou krijgen!

Dit is hem geworden,  ongeveer maat 68, in de kleuren die de ouders zelf het mooist vonden! Ik vind hem echt schattig! Morgen gaat hij naar de eigenaar en ik hoop dat hij daar ook gewaardeerd wordt!

Ik heb deze gehaakt met scheepjes Roma,  ik denk dat het aan materiaal rond 3,- komt!

Ps... Zo'n poncho haak je gemakkelijk zelf! En ketting lossen die je over het hoofd kunt trekken in een aantal deelbaar door 6, in de eerste toer haak je een stokje in elke losse en sluit dan de rij tot een cirkel...  Nu haak je telkens drie stokjes in 1 steek,  sla 2 steken over en dan weer drie stokjes in de volgende steek...  In het midden (even goed tellen) aan voor een achterkant haak je behalve 3 stokjes ook nog 2 lossen en nog eens 3 stokjes in een steek...  Deze dubbele stekengroepjes vormen de voor en achterkant.  In de volgende toeren haak je tekens drie stokjes tussen de groepjes van de vorige toer en in de 2 lossen ruimtes haak je 3 stokjes,  2 lossen en 3 stokjes...
Zo ga je door tot je de poncho lang genoeg vind.  Afwerken doe je eventueel met een sierrandje,  bloemetje of wat je maar leuk vind!

1 opmerking:

  1. Heb je net aan mijn blog lijst toegevoegd. Vind dat je leuke dingen maakt en schrijft. Ben begonnen aan de baby poncho voor mijn achternichtje, zocht al een tijdje naar een patroontje hiervoor. Misschien ga ik het rokje ook nog maken. Dank je wel. mooie dag, groetjes Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen