dinsdag 6 januari 2015

Kaarsjes

De afgelopen weken heb ik een beetje geexperimenteerd. 

Ik had een bol wol gekocht (een roze bol met scheepjes maxi), het duurde even voor ik wist wat ik er mee zou gaan haken!

Maar dit is het geworden :)

Materiaal: Bol Scheepjes Maxi, haaknaald 1,5 en een stopnaald. 


Begin met  3 lossen en haak vervolgens nog 11 stokjes in een magische ring. Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer . (12 stokjes)
Toer 2: Haak 3 lossen en in dezelfde steek waar je begon met lossen nog een stokje, in elk stokje 2 stokjes, Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer (24 st). 
Toer 3: Haak 3 lossen, *2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek* *-* 11 keer, eindig met 2 stokjes in een steek. Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer (36 stokjes). 
Toer 4: Haak 3 lossen, *1 stokje in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek*  *-* 11 keer, eindig met 2 stokjes in een steek.  Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer. (48 stokjes)
Toerr 5. Haak alleen in de achterste lussen, begin met 3 lossen en daarna in elke steek 1 stokje. Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer (48 stokjes).
Toer 6: Als toer 5 
Toer 7: Haak 4 lossen, sla 1 steek over en haak de volgende steek een stokje, *haak 1 losse, sla een steek over en een stokje in de volgende steek* keer 22, haak een stokje, 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer.
Toer 8: Start met 3 lossen, haak in elk stokje en in elke losse 1 stokje. Sluit de toer met een halve vaste in 3e losse aan het begin van de toer (48 stokjes). 
Toer 9 en 10: Herhaal toer 7 en 8

Eventueel kan je nog extra toeren toevoegen, of een mooi bovenrandje. Werk de draadjes met een stopnaald weg. 

Zoek een potje of een glas (ik gebruik de IKEA glazen van 50 ct per 6) waar je gehaakte zakje overheen kan. Los suiker op in wam water (1 op 1, dus een gelijk gewicht aan water en suiker, w.s. moet je het water een beetje warm maken, anders smelt de suiker niet). Als de suiker is opgelost drenk je jehaakwerk hier heleaal in. Daarna trek je je haakwerk om het glaasje, laat het nu drogen. Heb geduld, het duurt bijna 48 uur voor je haakwerk goed droog is.

Als het werk droog is haal je het van het glaasje af, en voila, je kaarsenhoudertje is af!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten